Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Η στρατηγική “βουτιάς” στην κοινωνία για να εντοπιστούν και να παρακινηθούν να συμμετάσχουν στα κοινά πρόσωπα με διακριτή διαδρομή και αναγνώριση, που ακολουθεί η
Νέα Δημοκρατία στις φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί τη Γραμμή Μαζινό του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στη δεδηλωμένη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση.Έτσι ώστε να αξιοποιήσει το όποιο θετικό αποτέλεσμα, ως εφαλτήριο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εντός των επόμενων μηνών.
Μια απλή ανάγνωση στα βιογραφικά των προσώπων που επιλέγει η Συγγρού για να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο Περιφέρειας, εκεί δηλαδή όπου η ψήφος είναι περισσότερο πολιτική, δείχνει ότι πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους στους χώρους της δουλειάς τους και τις τοπικές κοινωνίες, με πλούσια εμπειρία στην αγορά και τον ιδιωτικό τομέα.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ποντάρει στο ότι, εφόσον οι παραπάνω υποψήφιοι κερδίσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα μπορούν στη συνέχεια να διοχετεύσουν την εμπειρία τους στη διοίκηση των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα κληθούν να υπηρετήσουν με τη σχετική εντολή των πολιτών.
Αναλυτικά:
Αλέξανδρος Καχριμάνης (Ήπειρος): Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός,νυν περιφερειάρχης Ηπείρου.
Διατηρεί τεχνικό γραφείο από το 1982.
Διετέλεσε τρεις τετραετίες Δήμαρχος Μετσόβου και δύο τετραετίες Νομάρχης Ιωαννίνων. Το 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Γιώργος Δακής (Δυτική Μακεδονία)
Φαρμακοποιός, νυν περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, νομάρχης Κοζάνης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Το 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Κωνσταντίνος Αγοραστός (Θεσσαλία)
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Εξελέγη αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας το 2010.
Πέτρος Τατούλης (Πελοπόννησος)
Είναι γιατρός – χειρούργος. και νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε ως Ιατρός – Χειρουργός.
Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ υπηρέτησε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.
Από το 2010 είναι Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Κώστας Μπακογιάννης (Στερεά Ελλάδα)
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπράουν (ΗΠΑ), όπου σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις και βραβεύτηκε με την Υποτροφία William Gaston Premium. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Δημοσίας Διοίκησης της Σχολής Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μεειδίκευση στα μακροοικονομικά. Σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλός επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group. Υπήρξε εταίρος και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα όπου και εργαζόταν ως Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.
Σήμερα είναι Δήμαρχος Καρπενησίου.
Σεραφείμ Τσόκας (Κρήτη)
Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του New Haven, και είναι κάτοχος Master στο Marketing και στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.
Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος (manager, διευθυντής πωλήσεων, εμπορικός διευθυντής) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Σε ηλικία 25 ετών εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου, το 2002 ήταν υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, το Απριλίου 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης ενώ το 2006 εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής νησιωτικών Περιφερειών της ΕΕ.
Χριστιάνα Δ. Καλογήρου (Βόρειο Αιγαίο)
Είναι οικονομολόγος και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης έργων, ενώ ταυτόχρονα έχει υπάρξει στέλεχος σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (Sanitas-Sanitas, VIANOXA κ.α.).
Σήμερα, είναι Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ενώ στο παρελθόν η εισήγηση της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με θέμα «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης» έγινε ομόφωνα δεκτή.
Γιώργος Παυλίδης (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη)
Είναι δικηγόρος με έμφαση στο εργατικό Δίκαιο.
Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης το 1990. Διετέλεσε αιρετό μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπηρετεί τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από το 1994. Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης. Επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2002 με ποσοστό 53,24% και τον Οκτώβριο του 2006 με 56%. Εκλεγμένος πρόεδρος, εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του δικτύου διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας.
Σπύρος Σπύρου (Ιονίων Νήσων)
Παθολόγος γιατρός και διδάκτωρ με Άριστα της Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Α Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και στη Ρευματολογία στο Ευαγγελισμός. Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Γιάννης Ιωαννίδης (Κεντρική Μακεδονία)
Προπονητής Μπάσκετ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες μέσα από τις επιτυχίες του στις ομάδες του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.
Ανδρέας Κατσανιώτης (Δυτική Ελλάδα)
Έχει εργαστεί γα αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διετέλεσε στέλεχος της Καθημερινής.
Γιώργος Χατζημάρκος (Νότιο Αιγαίο)
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και με μακρά πορεία στο Επιιμελητήριο Δωδεκανήσου, εξελέγη πρόεδρος το 2009.
Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ροδίων στις εκλογές του 2010 με 42% ως ανεξάρτητος υποψήφιος.